15 oktober 2006

En mysig dag...

...tyckte dottern! Vi tog det lugnt i morse, åkte sedan en tur till en lekpark nära ett riktigt gammaldags konditori, där vi bullade upp. Lite spring och lek i parken, som hade fått två nya attraktioner sedan sist.


Sedan hälsade vi på svärföräldrarna, eftersom svärfar
behövde muntras upp efter att ha bytt ut ena knät här i veckan. Ponken fastnade för pappsens gamla dockhus, som han nu är i helt rätt ålder för.


Plockade kastanjer i närheten efteråt, och åkte sedan hem och hade en mysig kväll.

Vid fiskgratängen tyckte vår stora tjej att hon minsann vill gå på restaurang med oss, men att lillebror nog inte skulle klara av det.
Sedan visade hon faktiskt
att hon hade ordning på sig! Satt fint, åt upp allt, satt kvar tills alla ätit upp maten - "men när folk bara har dricka kvar får man gå" - och tackade för sig.


Efter efterrättsglass, blev det film med chips (vilket var tur för lillebrors hungriga mage), och så var det dags att ha dansuppvisning!
Man tvingar på sin lillebror en slips och en skjorta till mjukisshortsen han redan hoppade runt i, och så
dansar man!
Det blev både till egen sång och lite klassisk musik som vi satte på.

Sedan avslutade vi med mys i soffan till de tända ljusen, som vi nu kanske vågar ha framme, eftersom lillebror höll sig hyfsat i skinnet under tiden.
Lyssna
de på musiksagan "Peter och vargen". Därefter berättade lillebror för mig att det inte finns några vargar här - och inte på andra sidan huset heller.
Han har lite dimmig uppfattning om vad "inte i Stockholm" betyder... ;)


Sedan var det lättnattat! :) Läste "Morfar är sjörövare", och Liten stångade kudde innan boken var slut ens.

Inga kommentarer: