13 oktober 2006

Börjar tro på det här med höst även i år

Till slut har temperaturen börjat krypa neråt tio grader såhär i mitten av oktober, från piggelina 17-20 grader dag efter dag efter dag... Det har ju knappt gått att vara inne nu i sommar, det har man ju bara inte kunnat tillåta sig! Annat än för att dra sig tillbaka ner till souterrängvåningen för lite svalka. Men nu har vi kommit igång med de inomhusprojekt som blev liggandes i somras, då hettan och solen gjorde att beslutet att lapa sol och friskhet istället var lätt. Det gällde även allt eventuellt bloggande, visade det sig. :)

Sedan igår hummar en ruskigt designad luftvärmepump åt oss nere i hallen lite då och då, och det uppsatt på wallcover som INTE var lätt att få upp, och så vit färg på det.

Hela vårt radhus, som är del av ett miljonprojektområde från 1972, var beige/gul/rosa invändigt när vi tog över det, och nu fick äntligen några kvadratmeter strukturtapet till stryka på foten.
Sakta men säkert blir huset och tomten till våra egna skapelser. Nu får vi hoppas på att elpriserna inte känns lika ruggiga i vinter som annars, med vår direktverkande el. Dessutom verkar luften redan mindre ruggig i undervåningen, och pumpen klarar att blåsa len, ljummen luft uppför trappan också. Härligt! Linserna verkar inte torka på kvällen som förr heller och jag är inget större fan av att sova i temperaturer under 20 grader, så det är ett lyft på många sätt.

Annars har det varit fredag den 13:e, men vi har klarat oss undan bra. :) Detta trots t ex fotografering på dagis. Fast riktigt säker på att det blev lyckat är man ju inte förrän bilderna segat sig hem till brevlådan någon gång i november.
Lägger in en bild på barnen från i eftermiddags, då Plutt drack sin första O'boy någonsin. Skruttan har fått börja ta med det på sin Mulle på dagis i två tisdagar nu.

Inga kommentarer: