30 november 2010

Det lyser, det lyser!

Helt otroligt! Vi fick upp alla slingor, stjärnor och ljusstakar den dag det gällde! De stora barnen hade visserligen kompisar att leka med under tiden. Den minsta tomtade efter och undersökte förtjust allt som vi tog fram.

27 november 2010

Vi komma, vi komma...

Vi komma, vi komma hem från det årliga adventspepparkaksbaket hos svärisarna. Och så var det fritidsfika igår. Nu är det snart jul!

21 november 2010

Historiskt

Jag och barnen tog oss till historiska muséet idag.
I slasket och duggregnet. Lilla välvilliga diktatorn ledde tunnelbanejumpan, och syskonen härmde.


Det var verkligen evigheter sedan jag var på historiska! Vi gjorde ett försök i somras, men då hade de inte alls öppet de vanliga torsdagkvällarna, så vi hann in en kvart för att samla broschyrer, bara. Men nu, så!
Äldsta dottern har läst de tecknade historieböckerna som jag hamstrade när jag började jobba på mellanstadiet, så hon är rätt bevandrad i svensk historia. Hon norpar våra "Världens historia" när de dimper ner i brevlådan också.

SÅ vi började med forntiden, fast alla skeletten var lite läskiga för brorsan, så vi satt fart lite, och det tempot tyckte barnen var helt OK att fortsätta i. Inget "läsa på lapparna"-tempo, med andra ord. Vikingatiden hade en mysig läsläktare, och vi fick göra ett pit stop för blöjbyte modell större i början av medeltiden, men annars var det raska steg!


Jag, som släpade kameran med mig, fick rusa ikapp dem lite då och då. Fikat ville stänga en halvtimme innan resten, så vi kom därifrån med boken "Hitta historien" , men med tre ganska hungriga barn.


Vi tog bussen till Hötorget,

hittade en öppen pizzeria - medan Liten snusade i vagnen -


sedan gick vi på mössjakt på Åhléns City. Stora tjejen skulle ha, men är kräsen, så brorsan fick istället.


Hem igen.


Och så en bild på mig, bara för att, tro det eller ej, jag hade en ovanligt lyckad hårdag i regnet! :o)

20 november 2010

Uppdaterar blogglistan

...och konstaterar att många bloggar blivit privata, utan att jag kan hitta hur man blir inbjuden. Trist.

Husdjur light


Tittar till våra altankatter. De äter hos grannarna och sover hos oss. När vi kom hem från Gotland i augusti, hade vildkatten som strukit omkring här i några år, bestämt sig för att ha sina två nyfödda kattungars hem i en utestol på vår altan, där dynan mysigt hängde ner över bordet, och skapade en liten koja. Vi lät dem hållas, och tänkte att de väl flyttar snart. Men inte. De är kvar, även om mamman inte synts till i goshögen av katter på ett tag. Vi har flyttat dynorna till en hög under vårt köksfönster, och där ligger de och slumrar dagtid, till Alvas förtjusning. Hon klättrar upp på kökspallen och hejar på dem. Ibland, när där är ruggigt, kryper den svarta in under den översta dynan, så att bara svansen sticker ut. Vinterpälsen har börjat komma nu. (Bilden är tagen 10 oktober.)Det är inte läge för oss att skaffa katt fullt ut nu. Blir det en lika kall vinter som förra året, får vi fundera över om vi måste hjälpa dem på något sätt. Katthemmen är hyfsat fulla i Stockholm...

19 november 2010

Jobba, jobba, jobba

Avklarade första modulavslutningen idag, sedan jag anslöt mig till daggänget
på jobbet. Jättegruppen jag tog över har krympt till 30 elever. Vi kanske får plats i ett vanligt klassrum nästa modul, istället för i studiehallen. Jag får några elever som behöver repetera modulen, och några från vår sluss.
Sedan arbetar vi på i fem veckor, med ett test och en text mot slutet för att se vem som kan byta modul. Fem moduler motsvarar hela C-kursen.
Systemet kom till för att vi hade stora grupper i slutet av c-kursen och d-kursen där de elever som behövde mer tid på sig samlades. Nu får de istället byta lärare var femte vecka, men det är lättare för oss att styra gruppstorlekarna såhär.
Så, så har min dag sett ut, med skrivande av lägesrapporter - och så tittade vi på Kopps ihop med två andra grupper. Det var länge sedan!

På måndag blir det nya tag.
Ja, jag har ju haft det såhär också, lite extra fredagsmys för att fira min namnsdag:

18 november 2010

Nystart

Halloj! Efter total bloggtorka i över ett år, så tänkte jag se om det går att blogga med min nyfådda iPhone. Det senaste året har det varit fullt upp med att vara mamma och deltidsarbetande. Jag började med lördagar förra augusti och gick upp till 75 procent förra december.

M har varit hemma med lilla A, tills hon började på dagis i augusti. Nu gick jag upp till heltid med början 1 november, och beställde min nya telefon för att fira det.

En av ca två hundra bilder som en mycket nöjd liten tjej tog av sig själv efter att ha listat ut hur telefonen funkar på tre sekunder blankt.

Hmm... Hur var det nu man gjorde för att få bilderna att stå upp?
*Fick lägga in dem på nytt efter att ha vänt dem i datorn...*