14 januari 2009

Torskjakt

...är jag ute på: Som alltid, så trillar jag och bebis dit på (minst) en omgång torsk, som ilar och skär i boobisarna och gör att jag vill hoppa ur skinnet när jag ammar. Och ammar gör jag ganska ofta nu. Och det underlättar inte att få barn precis innan alla högtiderna, eftersom man inte riktigt springer runt och luftar sig hemma hos folk, eller när folk hälsar på hemma, nej...

Tänkte alltså glad i hågen att BVC även denna gång var räddningen.
Första gången fick vi inte träffa vår sköterska, utan ta en dubbelbokning hos en annan, som inte rörde en min när jag ville ha hjälp, utan bara höll med om att jo, bikarbonat är bra att pensla med i någon vecka först, och det ska man börja med. Jaha, ja.
Det hade jag gjort tills nästa gång då vi träffade vår egen sköterska två veckor senare.
Men BVC ville inte göra något åt det, eftersom Alva inte öppnar munnen mer än en kvadratcentimeter, så man kan inte inspektera kinderna.
BVC-sköterskan hänvisade till distriktssköterskan.

Jag frågade alltså där, när jag tog blodtrycket idag.
Efter mycket bläddrande i deras mappar konstaterade distriktssköterskan att hon nog inte har befogenheter att skriva ut medicin som berör en så liten.
Nähe.

Ringde upp BVC:s telefonsvarare, och berättade läget, och bad om en läkartid där istället innan den ordinarie om en månad och där ligger ärendet nu.
Jäkla hopplöst då!

Förr brukade de pensla med lila, skriva ut Mycostatin, och sedan var det klart på ett par dagar. Nu har jag dragits med eländet i kanske tre veckor, och det är INTE KUL.
Basta.

Är det någon som är bortskämd med BVC:er som faktiskt behandlar torsk?
Hälsa så gott ifrån mig i så fall!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jodu, Tilde och Nora fick Torsk, och vi fick hämta ut SVINDYR medicin. Sedan visade det sig att det var lättare och bättre att åtgärda med vichy vatten.. Sicket antiklimax... :)

/Malin

Ann sa...

Mmm, men nu har jag ju jagat hennes lilla tunga med tops doppad i bikarbonat länge nog, tycker jag... Tack för ditt svar! Vad skönt att det hjälpte för dig!
Fick idag hem "Nipple ease" med posten, som jag inte testat tidigare. Ska se om de hjälper till att lufta. Det är som en liten korg över själva bröstvårtan, som håller det luftigt inne i BH:n.