17 december 2008

PKU igen och julklappar

Vi fick ta en sväng tillbaka till sjukhuset idag,

eftersom det visade sig att vår svårstuckna dotter hade inte presterat tillräckligt mycket blod för att kunna kolla upp hennes PKU-resultat när vi låg inne. Väl där, misslyckades det igen i samma hand som förut, och de skickade iväg oss till neonatalavdelningen, som kunde sticka henne i huvudet, och på så vis få fram tillräckliga mängder blod. Hua... Får man vilja dänga till folk som bara sticker och sticker ens lilla bebis?!

Hon var dessutom nymatad innan, för jag tänkte att en mätt bebis har mindre ont. Tydligen hade det varit bra om hon hade ammat under provtagningen istället, men en bestämdare stängd bebismun hade man fått leta efter. Alltså försökte man, efter ett tag, ge henne sockerlösning, som ska vara smärtstillande. Gick väl sådär...
Men på neo:n kunde de det där bättre, och hon var lugn och fin under provtagningen.

Sedan tog vi oss till Toys R Us, för att titta ut julklappar till barnen, som varit långsammare än vanligt i år med att önska sig dem. Vi satte dem ner igår kväll, och fick dem att berätta på ett ungefär i alla fall.
Vi kom hem med ungefär det vi hade tänkt, efter att också ha tagit en sväng in på IKEA, för att man MÅSTE det som föräldraledig. :D
Nej, men vi behövde nya lampor till hallen.

Och fick lite annat med oss också, som brukligt är.

Väl hemma, bara för att vi hade åkt hemifrån, så hade BVC ringt tillbaka till slut. Så i morgon ska vi väl få visa upp underverket.
Här är hon igen! :)

3 kommentarer:

mie sa...

GRATTIS ända från Maldiverna, vilken jätefin liten tjej!!

Nästan exakt lika stor som Juno också :-D

/mie

Myra sa...

GRATTIS! Grät en lite skvätt när jag såg frukostbrickan, det är så gulligt att få efter alla värkar och allt jobb. Låter som en toppen-förlossning måste jag säga. Förstår inte varför man ska dra ut på det i flera timmar om barnet nu ändå vill ut... Och vilken fantastisk backning du har haft av släkten och M! Återigen ett jätte-grattis till en underbar liten tös.

Cathis sa...

SÅ fiiiiiiiiiin! :)