05 september 2007

Lat? Moi?

Får väl hålla med AT om att det har blivit ganska lite skrivet på sistone här... Har haft strul med bildåtkomsten hemma, och det kvarstår, om än i annan form...

Jobbet är igång, dagis, fritids och förskoleklassen likaså.

När jag skulle vabba på den obligatoriska skolstartsförkylningen i måndags, insåg jag att jag måste ringa: 1) Dagis, 2) Fritids, 3) Sexårs, 4) Jobbet. Och så 5) in på FK:s hemsida och anmäla, och så 6) in på jobbets självservice och rapportera när man väl är på plats igen.
Det ska inte vara helt lätt, det här! ;)

Sommaren var billig, brukar jag sammanfatta den: alla utflykter som skulle ha kostat en massa pengar, regnade ju inne! Men hälsa på folk gjorde vi ju ändå, så... :)
Mördarsniglarna invaderade oss efter blominköp från Plantagen, så dem har jag jagat med snigelkäpp, ölskål, snigelmedel och hett vatten. Nog sjutton såg jag några snigeleländen framme igår ändå när himlen öppnade sig och vräkte ur sig ytterligare regn. Tack och lov hade trädgården torkat ut (!) emellan. Har resignerat och fortsatt att plantera nya potentiella snigeläggsbomber från handelsträdgårdarna.

Väntade ivrigt på några spirande skott, som visade sig vara ogräs i nya rabatten, så nu är det nypåfyllt med senblommande perenner.
Dotterns körsbärstomater, krasse och smultron har i alla fall frodats sommaren igenom.

Fyllt år har man också gjort. Och sonen. Och ingifta gammelfarmor.


Och äldsta kusinen till barnen. Och hans pappa. Och så hade dottern namnsdag i samma veva.
Det blev en bukett rosor från torget till makeskapet, för att jämna ut oddsen. :D

Ja, vad har man gjort en sån här sommar?

Läst, förståss. Mer än vanligt, härligt!
Blev övertalad av tunnelbaneläsaren Mårten att läsa den-som-alla-andra-läser, "Män som hatar kvinnor". Seg och lite väl hårdkokt i början, men nu, när det lossnar med ledtrådar i försvinnandet, så har jag hört en strid ström av intressanta lockrop från den där boken...
Har också plogat mig igenom många maffiga, mysiga gotlandsdeckare. Om jag inte har sagt det förut, så måste jag göra det nu: Det är en genialisk idé att göra deckare - som svenska folket älskar - och förlägga dem till Gotland, dit många åker på semester. Och sedan marknadsföra författarna hårt. Inte mig emot, har länge saknat böcker om Gotland som inte handlat om kulturgårdar. Fast ingifta låtsasmostern på makens sida har givit ut en hel del läckra böcker om både hus, mat och annat gutevackert i många år.Har också börjat med att promenera till jobbet vackra dagar.

Fick ett ryck när vädret hyfsade till sig, precis när det var dags att gå tillbaka till jobbet efter semestern. Det tar mig 45 minuter, med eller utan stavar genom skogen, förbi koloniträdgårdar, ner till vattnet som kluckar mellan trädstammarna, förbi strandens bryggor och rutchkana, förbi kulturgårdar, en källa, över en bro,

förbi en småbåtshamn,

och så uppför en backe med två möbelbutiker frestande vid sidan av.
Det är helt OK när solen skiner på en! :o)

Nej, nu får det räcka för ett tag. Önskar att jag var kortfattade varjedagsbloggaren, som kort formulerade en känsla eller en tanke, men kanske är jag mer av en virrig krönikör...? Återkommer med bilder när så är möjligt!

2 kommentarer:

Zirie sa...

fast när du skriver då skriver du :-)
Ja inte är det lätt att vab-raportera inte. Jag brukar raportera in vab men sist glämde jag av att plocka ut den. Lika så mina 6-7 dagar då ajg själv var sjuk i början av året. De är inte ens anmälda till FK. Jag är inte klok för jag har fått löneavdrag.
Här har "allt" också kommit igång. Dock inget vab hitills (peppar peppar...)och inte ngn egen sjukdag heller. (Esberitox tackar jag för det) . Så du är en deckar läsare... själv har jag fastnat i Nora Roberts böcker "Nyckeln till Ljuset" , "Key of Knowledge" samt "Key of Valor" . Fick köpa de två sista på engelska för i bokhandeln sa de att pocket upplagan på svenska dröjer ett år. De ahr kommit nu. :-P Nåja Engelska är ju ett färgstarkt språk. Nu har jag ju "bloggat" i ditt komentarsspår. :-P Det var ju itne tanken.
Ha en fortsatt god höst!

-AT- sa...

var glad att du slipper 7) Skolbussbolaget :D
Än så länge har vi ju inget fritids, till Theos stora förtret... "mamma jag vill inte börja på fritids när jag är 7 år" "nähä?" "jag vill börja NU"
Men det får han inte...