24 november 2008

Känner mig lite insnöad...

...efter det snöväder som varit de sista dagarna. I natt varnades det för snöstorm, så lillebror fick välja att stanna hemma från dagis idag, när nu storasyster ändå var hostig.


Trots mardrömsrace på dottern, har vi hunnit med att flytta om lite i huset i alla fall.
Nu står datorbordet, tillsågat och klart, under trappan, med dito hylla på sig för skärmar, skrivare och annat.


Det före detta datorrummet uppe börjar så sakteliga bli klart för inflytt. Mina höggravida insatser har mest bestått i att hålla i det som ska sågas, och bäras. Vi har inte målat rummet än, eftersom det nu verkar som att sonen vill flytta in dit på försök, för att se om han vågar sova på egen våning själv. Med tanke på att han inte ens dagtid brukar våga vara på egen våning, så får vi väl se... Det är en våningssäng som ska delas till två identiska sängar, så det spelar ingen större roll för oss, egentligen, bara vi slipper springa upp och natta en massa på nätterna.

En månad kvar till jul idag, och vi har plockat fram lådan med adventsljusstakarna och det andra. Det känns viktigt att hinna få upp sakerna tidigt i år, eftersom jag kanske inte är i högform tätt inpå julen.

15 november 2008

Surfar runt en del...

...och boandetokig som jag är nu i slutet av graviditeten, så är det kul att titta på inredningsbloggar. Nämnde jag att jag vill ha barnrummen klara typ nyss?!
Hittade fram till en som bl a har en massa fina vimplar, som jag funderat på om jag skulle kunna knåpa till själv. Svaret är nog nej... men nu kan man vinna en! :)
Titta in till Bland kuddar och busiga barn om du också vill prova att vinna!

10 november 2008

Same old...

Har inte så mycket att skriva om, egentligen.
Barnen är sjuka, som vanligt, så vi försöker ha dem på maxdos av astmamedicinerna, med hjälp av dagispersonalen och det egna minnet.
Simskolan är kul, också för sonen, som inte riktigt vågar doppa huvudet under vattnet än. Men det går framåt för honom ändå! Kul att få gå i egen grupp, tror jag; han gör så mycket tillsammans med sin syster annars, och behöver träna på att fungera självständigt.

Själv så växer jag och växer jag. Ja, om magen då!

Blodtrycket kunde vara bättre, men jag har nu fått ännu en tablett, som jag också hade den första graviditeten, som funkar bra.
Har också, trots att traditionen påbjuder kolhydratladdning nu, gått ner i kolhydrater, och ökat med fett och protein, för att se om jag ta udden av sockerkänsligheten. Hade riktigt bra värde på både blodtryck och socker i veckan! Och har dessutom gått ner i vikt. Detta efter att ha lånat en bok från min mamma, skriven av "doktor Dahlqvist" i ämnet.

Hinner alldeles för lite i röjningen som ska resultera i varsitt rum åt barnen innan bebis, och orkar mest läsa och surfa lite. Får ju barnens hosta och feber också. Och sover fortfarande dåligt. Har nu fått sammandragningar "en masse" också, som lägger hinder i vägen. Plus att lilltjejen hatar när jag ligger på sidan... Kick, kick, buckel, bök. Säger hon.
Jag lägger in lite bilder på FlickR ibland, snackar på min gravidgrupp på Allt för föräldrar. Har tom. kommit iväg på fika där några gånger. Och med ett par andra kompisar, som har haft tid att träffa en långsam gravidosaurus.
Men försöker att inte stressa upp mig. Allt behöver kanske inte ordnas innan bebis kommer, hur infektionskänslig den än kan tänkas vara, om man vill ge sig ut på ärenden med den bland folk.

02 november 2008

Halloween!

...blev lugn, eftersom jag stannade hemma själv över helgen, medan familjen åkte ut på den traditionella stänga-landet-och-ha-spökfest-helgen med farföräldrar och kusiner. Men kvällen innan roade vi oss lite. :)