27 januari 2008

Äntligen!


Barnens jackor och overaller, och viktiga papper till och från hemmet har äntligen fått sin planerade plats på den renoverade hallväggen.
- Är riktigt nöjd själv! :o)

19 januari 2008

Back in business

Jobbade igår, även om magen gungade betänkligt.
Sedan slängde jag kartonger på tippen, handlade mat som är snäll mot bråkiga magar, och plockade upp sonen från dagis.
- Typiskt nog sekundrarna efter att han sprungit ihop och krockat med en tjej, så att en tjusig blåtira just hade börjat bildas.


Vad är bäst, krockad son eller nysmittad son?
Det var nog bäst för honom att slippa dra på sig nya virus i mataffären i alla fall.

Och idag var vi iväg till lekjumpan igen, för andra gången.
Kul för liten kille!
Vi tog en sväng in på apoteket också, och beställde för ovanlighetens skull en panpizza att ta med oss hem. Inte för att han ÅT den, men väl vi andra.

Dottern var hemma och övertalade pappsen att få göra saker ur sin prinsesspysselbok: i förrgår var det milkshakes, igår en riddarhäst, i morse efter frukost hjärtformade syltsandwishar som efterrätt


och tills vi kom hem igen; silkespappersblommor.
Vad månde bliva av denna pysslis? :o)
Imorgon är det hennes tur att röra på sig, när hon börjar på showdans.

Men för tillfället låter vi januaristormen vina kring knuten och firar helg ordentligt.

17 januari 2008

Magsjuka är inte kul. Alls.

Vi hade precis kommit in i vardagsrutinerna, ju...
Kan någon förklara hur det kan gå tre magsjukor, en gungande mage, tre förkylningar och en migrän på FYRA personer?!
- Jasså, kallas det terminsstart?...
Känner mig lite stressad eftersom mina elever har test nästa vecka, men det är inte mycket att göra något åt. Tror inte de vill träffa mig just nu. ;o)
Jodå, barnen är sams flera gånger om dagen, tackar som frågar.
Hjältedådet idag var att ställa sig och leta igenom frysen efter bär, för att göra en milkshake med dottern från en pysselbok, och sedan sitta med henne medan hon jobbade igenom en halv räkna-med-pengar-bok.
Jag har också setts plocka fram grejer till leksaksborg och leta spindelmannenbil.
Men helst sitter jag och en kopp té och läser ihop, i nuläget. Har umgåtts med Erik Erikssons bok "Det brinnande havet" på sistone. Köpte den trots omslaget, eftersom den utlovade en släktkrönika som utspelade sig i Roslagen under 1800-talet, och det lät ju intressant. Nu är jag klar med den, och visst vill man veta hur det går, men jag tycker inte att känslor beskrivs särskilt ingående. Meeeen det kan ju vara jag som inte begriper bättre, eftersom jag inte är vid full vigör, direkt.

Nu vill jag ha soool!!!

09 januari 2008

Trött, tröttare, terminsstart...


Det är en kamp med omställning av dygnet, man måste prestera trots förkylning, barnen är ovana vid vardagen, familjen ska tillbaka till en diet som snarare består av blodpudding, köttbullar och fiskpinnar än chokladaskar och julskinka, alla våra aktiviteter som startar upp ska det förberedas inför, saker ska organiseras på jobbet trots att några parametrar saknas, vädret är icke-existerande, eleverna är ovana vid att gå i skola igen, jag somnar oplanerat med barnen varenda kväll...

Men snart är man väl inne i gängorna igen. Hoppas! :o)

På plussidan, för den finns ju, hittar man att träffa sina vardagskompisar igen, att barnen som saknat sina kompisar och vanliga sammanhang är tillbaka med/i dem, och att jag får sätta tänderna i mina elevers språkutveckling igen! :o)

Typ så. Nu ska jag gå och vuxennatta mig. Utan att vara fullt påklädd och ha linser i. :D
För i morgon börjar simskolan, så att man får chansen att visa upp sig i bikini! Eller blir det baddräkt? Eller uppkavlade byxor och t-shirt, hostandes som ett gammalt ånglok vid poolkanten? ;o)

06 januari 2008

Sista lovdagen...

...och barnen har fått resa till mormor och morfar pga att vi måste jobba imorgon, samtidigt som skola, fritids och dagis håller stängt för planering.

Så sedan hade vi barnfritt!

Så vi passade på att gå på bio, som vi brukar göra varje jullov, och såg den här gången "Arn - tempelriddaren".

Eftersom vi såg "Kingdom of Heaven" för inte så länge sedan, som OCKSÅ handlade om Jerusalem, Saladdin och tempelriddare (om än franska), så var vi nog inställda på att få se mer av Arns personliga utveckling än vad den här Arn-filmen bjöd på. Dessutom så tyckte jag nog att den slutade mer än lovligt abrupt. Meeen det kommer väl en uppföljare, kan man tro! :o) Kingdom of Heaven var intressant i mitten, och Orlando Bloom var så duktig som han brukar, men filmen måste ha fått slut på pengar totalt, eller bara tappat bort början och slut.


Får ta och läsa om Arn-serien, nu när jag precis, precis har slukat sista Harry Potter-boken! :o) Så nu pestrar jag Mårten om att han måste läsa den härnäst! Men han är en sån där som bara läser en bok i taget... ;o)

Jag tycker att det varit lite segt med Harrys moodswings i de senaste böckerna, men här halkade man ganska snart ner i trollkarlsvärlden, och det var inte många lugna stunder. Spännande! :o)

04 januari 2008

Smällare...

...har jag aldrig förstått mig på. Fyrverkerier får gärna dåna, men smällare? Speciellt som de här i förorten ofta kastas från balkonger, in i viadukter eller, intelligent nog, PÅ folk.
I år har det inte varit så farligt, men tidigare år har det inte känts kul att gå ut på promenad under jullovet. Prova det med bebisar i barnvagn, dessutom... Ingen bright lysande idé, direkt...
Ska det vara så?
Här finns ett upprop för de som vill slippa smällare.

02 januari 2008

Nu bloggar alla

...och jag hinner med att läsa! Trevligt.
Ni minns det illgröna leklandet? Jag kom ihåg att desinficera barnen, men inte mig själv. Har nu en huvudvärk som heter duga, och en förkylningshals till det. Men bloggliv fungerar någorlunda i alla fall.
Samlar på mig tips och idéer: Vad sägs om ett manchuriskt valnötsträd? Men sju meter verkar vara lite i största laget... Fast fint är det ju!


Njuter av sommarbilder , även om jag med envishet hävdar att julen varar till tjugondag Knut,och inte en sekund kortare.

Lyssnar också på Arvo Pärt som Kristina tipsar om. Också Sara nämner musik, som jag måste lyssna på. Ramlar in på Yellow Tokyo, och det är ju alltid kul att läsa om hur svenskar lever i andra länder. Bokmärker.
Mammann, som alltid är klok som en hel kennel pudlar, skriver en mycket tänkvård text om Killing fields.