20 mars 2007

Cykelpremiär

...blev det. Och premiärvurpa likaså. :/
Det var underbart att cykla TILL jobbet, nerförsbacke genom hela nästa förort!
Över E4:an, och sedan leda cykeln upp till jobbet.

Hemvägen? Tjaa, där ser man till att man möter en mopedist som tydligen älskar att vingla runt i oregelbundet mönster i min nerförsbacke, så att jag får tvärbromsa till slut - på grus. (En mopedist som sticker utan ett ord, så snart man satt sig upp/flyttat sig ur vägen, så att man slipper umgås med denna där under MC-hjälmen.)
DÅ har man nämligen en bra ursäkt att vinka till sig en taxi, byta om till nya byxor, hämta barn på dagis, åka till premiären av simskolan 45 min. senare ("Min mamma blöööder! Hej!") och sedan bli bortskämd av icke-pjoskande sköterska på närakuten en kvart senare, och åtnjuta en stelkrampsspruta, efter lite övertalning av systern från doktorn.

En fullkomligt fantastisk start!

Ja, och så slipper man ju cykla hem cykeln hela vägen uppför också, för man skjutsar dit maken med nybadade barn i bilen, så att han låser upp och tar hem cykeln.

Tror ändå att jag väntar med att cykla mer tills det är sopat på vägarna...
Och så ska jag köpa mig ett par nya svarta byxor. Jo. Så får det bli.

Men vår är det! :)

13 mars 2007

Stavgång runt jobbet

...ser hysteriskt fjantigt ut, om du frågar mig, men nu är det ju en gång så att det är nyttigt också. Fick ett par stavar från jobbet i höstas, och idag dammade jag av dem och tog en promenad i trakten runt jobbet på eftermiddagen i den gassande vårsolen. Härligt! Gick först upp till Kaffetoppen som jag aldrig tidigare har besökt. Där hittade jag de tussilagosar :) som jag ville hitta för att visa upp för eleverna - tydligen har mina nuvarande kollegor inte rekat någon vårpromenadsrunda, där de vanligaste vårblommorna finns med. Det finns alla de vanliga sorterna runt Trekanten i alla fall, om man är intresserad. Gick vidare nerför en skogsbacke, och såg blad av smultron och blåsippan, men inga knoppar än. Upptäckte Slagstabadet, just nu med uppdragna badbryggor på stranden. Har nog sett det från sjösidan några gånger när man har åkt förbi med ångbåt, men inte tänkt på det annars. Hittade en skogsstig i närheten och traskade uppför en riktig skogsbacke. På tillbakavägen svängde jag in på Slagsta marina, där ett plakat tillkännagav att båtarna åker i nu till helgen. Funderade i mitt stilla sinne på om det verkligen ÄR anti-stress att döpa sin båt till just... Anti-stress. Gick tvärs igenom området, konstaterade att kiosken var stängd, och hittade en fin liten träväg hängande på berget över vattnet. Såg Vårby tvärsöver vattnet. Till slut kom jag fram till en parkering och började på det sega uppförslutet upp mot jobbet igen.
Jag somnade ifrån att fixa cykeln (och allt annat för den delen) vid åttasnåret igår kväll, men nu har Mårten fixat den medan jag nattade barnen, så förhoppningsvis blir det cykelpremiär till jobbet i morgon! :)

11 mars 2007

Melodifestival

Måste man tycka något om den? I så fall: Jag såg större delen av reprisen nu på dagen, och förstår fortfarande inte varför The Ark skulle vinna. Han Andreas som kom på andraplats, och skolfröken Marie var OK, tycker jag, (Fast hennes låt hade inte schlagerkvalitet, utan andra kvaliteter istället) och sedan trodde jag nog att Anna Book skulle gå bättre hem i stugorna än vad hon gjorde med sitt enda poäng. Om Luuk tycker jag fortfarande inte.

Dop

Ett kusinbarn döptes i Skerike kyrka vid Västerås igår. Härligt att se hur livet fortskrider för alla. Vi fick se både den här godbiten och hennes ännu yngre syssling, så det blir nog att återvända på dop om någon månad igen. :)

Sonen har prövat sina vingar

Han fick åka hem med mormor alldeles själv, och var borta i två dygn. Dottern gjorde det betydligt tidigare, men hon är av ett annat skrot och korn, hon! Nu gick det bra, och de hade det trevligt ihop, men jösses, vad han varit klängig i två dagar sedan han returnerats hem! Det är mardrömmar, attackkramar, stå och krama benet på en och hela köret. Samtidigt så hade han önskat att få åka iväg just själv, och det är två mycket lugnare och harmoniskare barn som får en paus från den ständiga konkurrensen när man delar på dem. Dotra behövde det med, såg man. Det är mycket att fundera på som förälder, minsann. Vi kom fram till att vi gärna gör om det, men i kortare sjok, ganska snart igen. Det är "bara" det där med barnvakt...

Online-spelet Vanguard...

...har hittat hem till oss, och självklart ska barnen också få designa en gubbe att springa omkring lite i den världen med! Själv spelar jag en ranger, som vanligt, även om online-världen är ny för mig. :)
Funkar liksom inte så bra ihop med småbarn med sömnproblem... "Men är du vaken, vännen? Vänta bara tills mamma har dödat de här dumma gnollerna, så ska jag natta om dig sen..." ;)

Februaris födelsedags-eldorado är till ända...

Först sonens 3½-årsdag den 13:e februari, mycket viktig. :)





Sedan fyllde ju min bror med sambo år, med två dagars mellanrum! Det firades bl a i lekparken.




Sen blev det släktkalas här när min bättre hälft blev äldre:



Kvällen avslutades med några partier schack, eftersom spelet kommit fram när den schackspelande systersonen varit här:



Och så finns det ju de mig närstående personer som inte vill fira sin födelsedag längre, men som kommer att få råka ut för det ändå, fast när det är mer vår ute, efter önskemål. :)